Pagero utökar samarbetet 
med Nordlo för att framtidssäkra 
sin IT-plattform 

Utmaning

Det internationella företaget Pagero vill att det ska vara enkelt för deras kunder att göra affärer. Därför har de skapat det molnbaserade affärsnätverket Pagero Online, där företag med en enda anslutning kan kommunicera elektroniskt med sina affärspartners, världen över. För att möta kundernas höga krav på säkerhet och tillgänglighet kräver Pagero Online en högkvalitativ IT-miljö med en garanterad dygnet-runt leverans.

”Nordlo jobbar proaktivt och föreslår förändringar samt kommer med tips om nya tjänster eller lösningar för att lösa de utmaningar och problem som inträffar i vardagen”

Lösning

I det mångåriga samarbetet mellan Pagero och Nordlo realiserades projektet att skapa tredje generationen kundanpassad lösning som uppfyller de höga kraven från Pagero. Skapandet av den nya IT-miljön sker genom en omfattande och nära dialog mellan parterna där de tillsammans skapar en ny, tekniskt avancerad och framtidssäkrad arkitektur för Pageros mikrotjänster. Både uppbyggnad och migrering till den nya miljön har gått smärtfritt och resulterat i ett IT-system med hög redundans och tillgänglighet.

”Med Nordlo får vi snabbt hjälp när vi behöver, det är bara att lyfta luren. Nordlo jobbar proaktivt och föreslår förändringar samt kommer med tips om nya tjänster eller lösningar för att lösa de utmaningar och problem som inträffar i vardagen” säger Christer Wejke, CISO & Manager Internal Services på Pagero, om samarbetet.

Parallellt med lösningen för Pagero Online har parterna även tagit fram en IT-miljö för Pagero Freight Solutions där kunderna kan effektivisera hanteringen av sina fraktprocesser.

I leveransen från Nordlo ingår även drift och utveckling av Pageros interna IT-miljö, som är en modern global molnbaserad IT-miljö med automatisk deployment av klienter och mobila enheter för användare i fler än 20 länder.

Kundnytta

Lösningen som Nordlo tagit fram är en skalbar IT-miljö som nyttjar infrastrukturen effektivare. Den ger dessutom en hög redundans, är kostnadseffektiv och har fördelen att den enkelt kan byta ut felande kompententer. Pagero Online har under sina generationsbyten fått möjlighet att hantera och ta emot fler och större kunder, och Nordlo har varit deras samarbetspartner för detta sedan 2008.

Nordlos övergripande hantering och förståelse för Pageros krav och behov har resulterat i flera trygga och säkra miljöer som uppfyller Pageros höga krav på säkerhet och tillgänglighet för deras kunder och verksamhet.

Om Pagero
Pagero vill att det skall vara enkelt att göra affärer. Därför bygger de världens största, öppna affärsnätverk. Med deras molnbaserade nätverk kan du nå alla företag världen över – oberoende av hur många länder du är verksam i. De tar hand om de tekniska och legala kraven i alla företagets order-to-cash, purchase-to-pay och fraktprocesser, för att ge dig korrekt data, transparens och överblick i realtid. Allt via en enda koppling. Pageros huvudkontor ligger i Göteborg, men de finns på över 20 kontor runt hela världen med fler än 350 anställda.

Mer om Pagero.

Relaterade kundcase

Med Nordlo kan Bräcke diakoni bidra till ett medmänskligare samhälle

Digitaliseringen fortsätter för Konsumentföreningen

Orio – trogen kund redo för framtiden

Stadsmissionens Skolstiftelse väljer Nordlo

Montico väljer IT som tjänst från Nordlo

Gekås i Ullared väljer Nordlo som IT-partner och rådgivare

Störningsfri drift för Svenska Kulturpärlor

Norsk Tur upplever hög driftsäkerhet med Nordlo

Sveriges Ingenjörers vinnande koncept

Greencarriers resa med innovation och hållbarhet

Nordlo hjälper Trosa Stadshotell att digitalisera varsamt

HSB investerar i moderna mötesrum med Nordlos hjälp

Gina Tricot har full koll på sin IT med hjälp av Nordlo

Flexibilitet ger Vårdförbundet kontroll över sin IT

Vill du uppleva samma resultat som Pagero?

Vill du komma i kontakt med oss för att diskutera IT-lösningar för ditt företag? Använd detta kontaktformulär så återkommer vi till dig

Ola Hammarstedt
Affärsansvarig /Key Account Manager and sales, Nordlo Improve
Tel. 0736-84 04 09
ola.hammarstedt@nordlo.com