HemDriftsäker IT och proaktivitet avgörande när Pac väljer IT-partner

Driftsäker IT 
och proaktivitet 
avgörande när Pac
väljer IT-partner

Dela i sociala medier

Som kund vill man alltid känna att ens IT-partner jobbar nyfiket, engagerat och proaktivt för att effektivisera och förbättra verksamheten. När Mats Nyström, VD på Pac, under pandemin kände att dåvarande IT-leverantör tappat fokus var det dags att tänka nytt. Det var där Nordlo kom in i bilden, som sedan dess levererat helhetslösningar inom drift och nätverk.

“Vårt team på Nordlo har funnits med länge och hjälper oss med skalbar och driftsäker IT”

En proaktiv och engagerad IT-partner 

Pac var i behov av en IT- och digitaliseringspartner som fanns nära och som arbetade proaktivt för att förbättra och effektivisera verksamheten på ett kostnadseffektivt sätt. ”Vi vill ha en partner som tycker att vi är en bra kund, som nyfiket tittar på vår verksamhet för att se vad man kan göra annorlunda. Vårt team på Nordlo har funnits med länge och hjälper oss med skalbar och driftsäker IT” säger Mats Nyström, VD för Pac.

Nordlo är helhetsleverantör av Pacs drift och nätverk. När driften togs över flyttades driften av alla system och applikationer till Nordlos egna datahallar. Pac tillhandahåller förbrukningslösningar till hotell och restauranger och driftsäkerheten är av största vikt för att logistikapparaten av transaktioner, lagerhållning, inleveranser och utleveranser ska fungera. Dessutom måste brandväggar och nätverk vara stabila för att klara av att täcka arbetet i Pacs enorma lager. Nordlo övervakar och ser till att Pacs system rullar utan nedtid och om något skulle hända kan vi snabbt göra åtgärder.

Nordlo förser även Pacs medarbetare med datorer så de kan arbeta nära och effektivt oavsett om man sitter på huvudkontoret i Örebro eller på säljkontoren i Skåne, Göteborg, Stockholm och Sundsvall. Teamet på Nordlo ser alltså till att all IT fungerar för både medarbetare och kunder. Resultatet blir en sömlös upplevelse från köp på webbplatsen, genom lager och underleverantörer ända fram till att varorna landar hos slutkund.

”Våra kunder har alltid behov av våra varor, speciellt inför helgerna. Ett avbrott i IT-driften skulle innebära ordrar som inte går ut direkt och krångel för våra underleverantörer och bud. Det skulle framförallt påverka slutkund och deras förtroende för Pac. Vårt specialistteam på Nordlo ser till att det inte händer”.

Goda relationer som håller

Ett långsiktigt, nära partnerskap är viktigt för Mats Nyström som inledde relationen med Tomas, Anders, Mattias och Markus på Nordlo i Örebro redan innan de anslöts till Nordlokoncernen. “Jag vill känna de jag jobbar med, då var det en självklarhet att följa med våra experter när vi redan hade en relation där.” fortsätter Mats som beskriver Nordlo som en driftsäker IT-partner och en strategisk rådgivare.

Personlig kontakt är viktig, kunskap om Pac som företag lika så och om något skulle hända går det snabbt att få hjälp. ”När vi ringer får vi prata med personer som vet vilka vi är, vad vi gör och hur de kan hjälpa oss. Det känns tryggt att komma direkt till en person som fattar och som sätter igång och jobbar med frågan direkt. Trygghet och närhet är att man aldrig behöver börja om från början”.

Om PAC

PAC AB grundades 1973 i Örebro och köper in, lagerhåller och säljer engångs- och förbrukningsartiklar för Hotell, Restauranger, Catering och Dagligvarubranschen i hela Skandinavien. Det inkluderar t.ex alla typer av förpackningar för take away, servetter och hygienpapper, bärkassar och påsar samt diskrumsprodukter och städmaterial. Läs mer på pac.se.

Relaterade kundcase

Vill du uppleva samma resultat som PAC?

Vill du komma i kontakt med oss för att diskutera IT-lösningar för ditt företag? Använd detta kontaktformulär så återkommer vi till dig.

Tomas Asklöv
Säljchef, Nordlo Örebro 
tomas.asklov@nordlo.com

  • Avsnittsavdelare

  • Avsnittsavdelare