HemMed IT som tjänst kan OBOS Kärnhem fokusera helt på att bygga bostäder

Med IT som
tjänst kan
OBOS Kärnhem
fokusera helt på att
bygga bostäder

Dela i sociala medier

Utmaning

OBOS Kärnhem är ett projektutvecklingsföretag inriktat på nyproduktion av bostäder. När deras tidigare IT-leverantör styrde om sin verksamhet behövde de en ny leverantör att outsourca sin IT till.

OBOS Kärnhem har aldrig haft en egen IT-avdelning och behöver därför en leverantör som kan ta hand om alla delar i IT-miljön. Allt ifrån arbetsplatser till att ta hand om infrastruktur och servrar.

”Vardagen hade varit svår utan Nordlo. Genom att outsourca vår IT till dem sparar vi tid samtidigt som det blir mer kostnadseffektivt”

Lösning

Nordlo tog över rollen som IT-leverantör åt OBOS Kärnhem år 2012 och samarbetet har pågått sedan dess. Rollen som IT-leverantör gäller för samtliga av OBOS Kärnhems kontor på 15 orter.

”Med hjälp av Nordlos specialistkunskaper inom många olika områden så hjälper vi kunden att känna sig trygg med sin IT-miljö.  Vi levererar tjänster ur hela vår produktportfölj till ett fantastiskt gäng på OBOS Kärnhem.” säger Catarina Westerholm, affärsansvarig på Nordlo i Växjö.

OBOS Kärnhem outsourcar sin IT genom att köpa ”IT som tjänst” av Nordlo. Leveransen innehåller bl a; serverdrift, Microsoft 365, applikationsdrift, hårdvara, kundstöd, utbildning, utveckling, telefoni och konferensrum. Senast i raden av lösningar var att utveckla ett intranät i SharePoint för att förenkla den interna kommunikationen för OBOS Kärnhem.

”Vi har inget intresse av att ha en egen IT-avdelning, istället vill vi kunna fokusera helt på vår kärnverksamhet. Att då outsourca vår IT till Nordlo, där de tar hand om allt från våra arbetsplatser till vår infrastruktur, är otroligt smidigt för oss”, säger Malin Svensson, VD på OBOS Kärnhem.

Om medarbetarna på OBOS Kärnhem behöver IT-stöd kontaktar de Nordlo, som agerar support för IT-frågor direkt. Samarbetet innehåller dessutom utbildningar för att säkerställa att OBOS Kärnhems medarbetare besitter rätt kunskap för att använda de digitala verktyg Nordlo tillhandahåller.

”Nordlo finns alltid nära till hands och ger en bra service. Det gör att vi känner oss väl omhändertagna. Vi är otroligt nöjda med samarbetet!” fortsätter Malin.

Förutom att hjälpa OBOS Kärnhem i vardagen fungerar samarbetet även proaktivt för att hitta lösningar som säkrar verksamheten för framtiden.

Kundnytta

Samarbetet gör att all IT i OBOS Kärnhems vardag fungerar problemfritt, vilket gör att de helt kan fokusera på sin kärnverksamhet. De får även hjälp i att navigera rätt i den digitala framtiden för att kunna göra rätt prioriteringar.

”Vardagen hade varit svår utan Nordlo. Genom att outsourca vår IT till dem sparar vi tid samtidigt som det blir mer kostnadseffektivt. Att låta Nordlo ta hand om vår IT gör att vi istället kan fokusera på det som vi är bäst på,” avslutar Malin.

Om OBOS Kärnhem
OBOS Kärnhem är ett projektutvecklingsföretag inriktat på nyproduktion av bostäder, årligen bygger företaget i snitt 500 nya bostäder. De ägs av norska OBOS-koncernen, en av Nordens största bostadsutvecklare med en årlig produktion på drygt 4 500 bostäder. OBOS Kärnhem, med huvudkontor i Växjö, har sedan starten 2003 vuxit kraftigt och finns idag på 15 tillväxtorter från Uppsala till Malmö med 58 anställda. Läs mer på https://oboskarnhem.se 

Relaterade kundcase

Vill du uppleva samma resultat som OBOS Kärnhem?

Vill du komma i kontakt med oss för att diskutera IT-lösningar för ditt företag? Använd detta kontaktformulär så återkommer vi till dig

Catarina Westerholm
Kundansvarig, Nordlo Växjö
Tel. 0470-779962
catarina.westerholm@nordlo.com

  • Avsnittsavdelare

  • Avsnittsavdelare