HemEn nära IT-partner framtidssäkrar verksamheten

Dela i sociala medier

En nära IT-partner framtidssäkrar verksamheten

Intervju ur Dagens Industri med Fredrik Almén, Koncernchef på Nordlo 

Att välja en nära IT-partner med förståelse för att möta och tillgodose kundens behov och förväntningar är avgörande för att bygga långvariga och framgångsrika partnerskap. Vi satte oss ner med Nordlos koncernchef Fredrik Almén för att prata mer om hur kundrelationen är nyckeln i en affärsvärld i ständig förändring.

Nordlo har alltid valt att utgå från en decentraliserad modell där processer och system utformas efter kundens situation, behov och möjligheter. Det har visat sig framgångsrikt då kundnöjdheten, och även medarbetarnöjdheten, håller sig på en hög nivå. ”Vi sätter kunden i centrum och vårt mål är att stötta dem på deras resor, oavsett behov. Vi strävar efter att skapa en sömlös vardag för våra kunder och vara en pålitlig partner gällande hela deras IT-miljö”

En nära IT-partner som driver IT och digitaliseringen framåt

Nordlo vänder sig till nordiska företag och offentliga verksamheter på regional, nationell och internationell nivå. Med strategisk rådgivning, nära samarbete och ansvarsfulla val av innovativ teknik driver vi kundens IT-miljö och digitalisering framåt.  

“Vi är en pålitlig partner som säkerställer att våra kunder är skyddade mot digitala hot och rustade för framtida utmaningar”

Ett av många bolag som valt att samarbeta med Nordlo är Atteviks. Jimi Wester, IT-chef på Atteviks, berättar ”Nordlo har ett framtidstänk och är en tydlig och drivande partner. Vi har ett väldigt tätt samarbete med kontinuerliga avstämningar. Vårt team är lyhörda och prestigelösa. Jag känner mig trygg och litar på deras expertis”

Patrick Liljeroth, CIO på teknikkonsultbolaget Bengt Dahlgren Göteborg, håller med och lyfter särskilt en engagerad och närvarande servicedesk.

”Att tekniken funkar är en självklarhet, men Nordlos kunniga, effektiva och personliga servicedesk är något utöver det vanliga. Vår täta dialog med Nordlo har gjort att vi har kunnat justera och utveckla vårt samarbete tillsammans under åren. Både vårt partnerskap och leveransen har varit väldigt bra. Tillsammans med Nordlo jobbar vi för att bli ännu bättre.”

Imponerande låg kundomsättning

Nordlos kundnära arbetssätt har lett till en låg kundomsättning, något som Fredrik menar är ett tydligt tecken på de starka och nära relationer som byggs.

”I vår bransch är förtroende och långsiktig utveckling avgörande. Sedan starten sommaren 2018 har företaget fördubblats i storlek med 850 kompetenta medarbetare som kan stötta kunder inom olika områden. Närhet handlar om att prioritera nära relationer och hög tillgänglighet. Vår flexibla, decentraliserade och operativa modell gör oss snabbfotade och anpassningsbara, vilket gör att vi kan samarbeta nära våra kunder – oavsett var det befinner sig” avslutar Fredrik.