HemLAPP Miltronic fortsätter med Nordlo tack vare välfungerande IT

LAPP Miltronic ger Nordlo fortsatt förtroende för en välfungerande IT

Dela i sociala medier

Utmaning

LAPP Miltronic och Nordlos långa samarbete inleddes när LAPP Miltronic var i behov av en leverantör som kunde ta hand om stora delar av deras IT-miljö. När avtalet nyligen var på väg att löpa ut valde LAPP Miltronic att förlänga tack vare ett gott samarbete mellan parterna.

LAPP Miltronic är ett helägt dotterbolag till LAPP Group vilket innebär att den lokala IT-miljön behöver fungera och samspela med den centrala IT-miljön som ligger i Tyskland.

”Mot bakgrund av den tjänst som Nordlo levererar tryggas både vår vardag och framtid. Nordlo hjälper oss med förflyttningen till vårt önskade läge så det var ett enkelt beslut att ge Nordlo fortsatt förtroende”

Lösning

Nordlo levererar IT som tjänst där leveransen innehåller; serverdrift, arbetsplats, kommunikation, säkerhet, nätverk, print och servicedesk. Utöver dessa tjänster så levererar Nordlo både systemutveckling och konsulttjänster samt fungerar som en förlängd arm mellan LAPP Miltronics lokala och centrala IT-drift.

”LAPP har lämnat över ansvaret för deras IT-drift till oss så vi fungerar som deras IT-avdelning. Användare ringer vår servicedesk för supportärenden vilket underlättar vardagen för de som vi lokalt har IT-dialogen med.” säger Jörgen Rickmo, affärsansvarig på Nordlo.

“I vårt dagliga arbete är det viktigt att IT-miljön fungerar. Den lokala tillgängligheten vi får från Nordlo är jätteviktig för oss, och med en IT-Partner som Nordlo skapas en trygghet i vardagen samtidigt som vi får stöd kring IT-navigeringen in i framtiden på ett effektivt sätt." säger Krister Karlsson, Managing Director på LAPP Miltronic. 

Förutom den dagliga driften innefattar samarbetet även stöd och rådgivning i digitaliseringsfrågor där ett stort fokus läggs på hur LAPP Miltronics affärer kan utvecklas med hjälp av IT. Det har bland annat lett till att Nordlo utvecklat en offertkalkyl som hanterar LAPP Miltronics artiklar, priser och offertskapande.

”Våra arbetsdagar går ut på att skapa värde för våra kunder, och mycket av det vi gör idag skulle gå att automatisera. Nordlo utmanar oss, och vi behöver den typen av utmanande ifrågasättanden” fortsätter Krister.

Kundnytta

Med IT som tjänst från Nordlo sköts LAPP Miltronics dagliga IT-behov på ett professionellt, tryggt och effektivt sätt vilket gör att de kan fokusera på sin kärnverksamhet och lägga mer resurser på sin digitaliseringsresa.

"Med bakgrund av den tjänst som Nordlo levererar som tryggas både vår vardag och framtid. Nordlo hjälper oss med förflyttningen till vårt önskade läge så det var ett enkelt beslut att ge Nordlo fortsatt förtroende." avslutar Krister med.

Om LAPP Miltronic
LAPP Miltronic AB startades 1965 och är idag ett helägt dotterbolag till LAPP Group samt koncernens försäljningsbolag på den svenska och danska marknaden. De förenar ett av marknadens bredaste sortiment av kabel, specialkabel, kabeltillbehör, elkomponenter, kapslingar och automationsprodukter med hög teknisk kompetens och kvalificerad rådgivning. LAPP Miltronic omsätter 382 MKR och har 90 medarbetare. Läs mer på se.lappgroup.com

Relaterade kundcase

Vill du uppleva samma resultat som LAPP Miltronic?

Vill du komma i kontakt med oss för att diskutera IT-lösningar för ditt företag? Använd detta kontaktformulär så återkommer vi till dig

Jörgen Rickmo
Affärsansvarig, Nordlo i Nyköping
Tel. +46 (0)706 39 37 08
jorgen.rickmo@nordlo.com

  • Avsnittsavdelare

  • Avsnittsavdelare