HemSå ska du tänka kring IT-drift för butik

Dela i sociala medier

Så ska du tänka kring IT-drift för butik

Lågkonjunktur, teknikutveckling och konsumenter som hellre handlar online än i fysisk butik ställer höga krav på hur retailbranschen prioriterar sina IT-investeringar. Målet är en sömlös och kundanpassad köpupplevelse med smarta lösningar ända ner till butiksgolven. Men hur ska du tänka kring IT-drift för butik och varför ska du ta hjälp av en IT-partner för att bygga en drifttålig IT-infrastruktur som lever upp till förväntningarna?

Flera IT-system i symbios

Att driva IT-frågan framåt innebär att bygga upp en komplex infrastruktur av kassasystem, betalningslösningar, lagerhållning, säkerhetslösningar och e-handelsplattformar som ska fungera sömlöst och integrerat utan avbrott. Utvecklingen går snabbt, och att ha en dedikerad partner som tar hand om IT för butiksdrift, är avgörande för att lyckas. En IT-partner driver utveckling och innovation samtidigt som den ser till att den dagliga IT-driften i butik hanteras på ett tryggt och säkert sätt.

Resultatet blir en framtidssäkrad verksamhet som tillgodoser kundens önskemål på ett smidigt butiksbesök som samspelar med den digitala upplevelsen”

Många aktörer inom branschen jobbar med resurseffektivisering bland annat genom kontaktlösa tillämpningar som självscanning och färre bemannade kassor. Kunden vill kunna välja att betala i antingen självscanningskassor, bemannad kassa eller hos säljassistenter med mobila enheter. Det ska dessutom finnas flera betalsätt att välja mellan. Därför ser vi att många aktörer ser över både system och hårdvara i butik och att allt fler går över till molnbaserade kassasystem.

Resultatet blir en framtidssäkrad verksamhet som tillgodoser kundens önskemål på ett smidigt butiksbesök som samspelar med den digitala upplevelsen.

På det sättet kan komplexa incidenter lösas direkt i first line och ni får löpande rekommendationer och rådgivning“

En partner med erfarenhet av IT-drift för butik

Att jobba förebyggande med drift och säkerhet är avgörande för att undvika kostsamma avbrott. Kassasystem eller kortterminaler som strular leder till intäktsbortfall och missnöjda kunder. Extra sårbart är det på kvällar och helger, med mer försäljning och extrapersonal som varken har kunskap eller behörighet att lösa dessa tekniska problem.

Genom att outsourca er IT-drift och välja en leverantör med lång erfarenhet av retailbranschen får ditt företag en trygg drift och support som löser problem snabbt och håller kontakt med underleverantörer. Välj en partner med kompetens inom olika typer av kassasystem, hårdvara och kringsystem. På det sättet kan komplexa incidenter lösas direkt i first line och ni får löpande rekommendationer och rådgivning. Med full outsourcing tar er leverantör ett helhetsgrepp om er IT där integrerade system och processer skapar en röd tråd mellan e-handel och fysisk butik.

Vi på Nordlo har hjälpt flera av Sveriges största kedjor att ta klivet in i framtiden. Vill du veta mer om vilka utmaningar och trender som växer sig starkare inom detaljhandeln? 

Rapport: Kom närmare framtidens detaljhandel