HemDistansarbetet i fokus under 2020 – Våra mest lästa artiklar

Dela i sociala medier

Distansarbetet i fokus under 2020 – Våra mest lästa artiklar

Ett omtumlande år går mot sitt slut och innan vi blickar framåt mot kommande år med framtidsspaningar så gör vi en tillbakablick från året som gått. En tydlig trend i år är att artiklar kring distansarbete är populära, vilket går väl i hand med de omställningar många företag har behövt göra under året.

Våra experter har bidragit med ett stort antal blogginlägg under året där vi behandlat ämnen som IT-säkerhet, möjligheter med outsourcing av IT och hur man som IT-ansvarig ska agera vid ökat distansarbete i organisationer. De fem inlägg som ni har gillat bäst under 2020 är följande:

1. Vad är skillnaden mellan Office 365 och Microsoft 365?

Under året bytte Microsoft namn på licenser och tjänster i sin Office 365-suite till Microsoft 365. Något förenklat är Microsoft 365 en hopslagning av Office 365, Windows 10 och flertalet säkerhetslösningar och skillnaden blir att användarna får fler produkter i tjänster och licenser med Microsoft 365 än vad Office 365 erbjöd.

2. Så får du distansarbete att fungera för dina medarbetare

För att låta verksamheten förbli effektiv och få det interna samarbetet att fungera väl vid distansarbete är det smart att sätta upp vissa rutiner och se till att ni använder rätt verktyg. I artikeln finns fem tips du kan applicera på ditt företag för att få distansarbete att fungera bättre och säkrare för dina medarbetare. Som exempelvis VPN och videomöten.

3. Jobba hemifrån med Microsoft Teams

Microsoft Teams är en plattform byggd för samarbete. Den knyter ihop olika produkter i Microsoft 365 på ett och samma ställe, och det finns även kopplingar till externa verktyg för att i så stor utsträckning som möjligt slippa att arbeta med många olika öppna program. I artikeln tar vi upp exempel på områden där Microsoft Teams kan användas för att förenkla vardagen på arbetsplatsen.

4. Fyra IT-trender att hålla ett öga på

Många av de koncept och trender som vi tar upp i det här inlägget har varit på tapeten ett tag men många av dem ser ut att få ett ordentligt lyft kommande år. I det här inlägget pratar vi om allt från igenkänningsteknik och artificiell intelligens (AI), till tekniken bakom det som gör det möjligt för dessa innovationer att spridas globalt.

5. Hur möjlighet till distansarbete skapar bättre medarbetare

Hur vi arbetar förändras ständigt. Under industrialiseringen centraliserades vår arbetskraft i och med att en stor del av landets befolkning flyttade från landet till städerna för att få arbete. Nu börjar vi se tecken på något nästintill motsatt där allt fler väljer att jobba på distans; en slags decentralisering. Dessutom ser vi att det ger resultat. I det här inlägget kommer vi att lista ett par fördelar med distansarbete och hur det skapar förutsättningar för en bättre produktivitet.

Vad kommer härnäst?

2020 har präglats av distansarbete och övergången från Office 365 till Microsoft 365, vi tycker att det ska bli spännande att se vad vi kan vänta av 2021.

Vill du fortsatt få tips och nyheter kring att arbeta digitalt och säkert med rätt IT-infrastruktur i grunden? Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev för att få artiklarna levererade direkt till din inkorg en gång i månaden.