HemKICKS fortsätter sin expansiva resa med avbrottsfri IT från Nordlo

Dela i sociala medier

KICKS fortsätter sin expansiva resa med avbrottsfri IT från Nordlo

KICKS har sedan många år en marknadsledande position på den nordiska skönhetsmarknaden och är på en stark tillväxtresa. Efter fem år med avbrottsfri IT har KICKS och Nordlo skrivit ett nytt avtal om fortsatt samarbete i ytterligare fyra år. Avtalet omfattar ett helhetsåtagande för den verksamhetskritiska IT-miljön.

Med en e-handel som aldrig sover och en starkt verksamhetskritisk IT har KICKS expanderat och kontinuerligt vunnit nya marknadsandelar, med outsourcad IT från Nordlo. Med målet att växa tillsammans och utveckla IT-miljön ytterligare, samt höja IT-säkerheten till nästa nivå, förlängs nu avtalet med leverans från Nordlos svenska datacenter.

– Efter närmare 5 år av bra samarbete, hög driftsäkerhet och löpande förbättringar så väljer vi att förlänga vårt partnerskap med Nordlo. Det var ett enkelt beslut att fatta och vi ser fram emot vår fortsatta resa tillsammans, berättar David Heeroma, COO på KICKS.

Det var när KICKS separerades från övriga bolag inom Axstores-koncernen som Nordlo klev in som ny helhetsleverantör för IT-infrastruktur och IT-drift 2017. Genom ett nära samarbete byggde man gemensamt upp en ny IT-organisation och genomförde ett omfattande designarbete för att optimera IT-användningen för en verksamhet som rullar dygnet runt. Nu gör KICKS sin största investering i bolagets historia med ett nytt, högautomatiserat omnilager i Stockholm, samtidigt som bolaget expanderar med fler och större butiker runt om i Sverige.

– Vi ser fram emot att följa med KICKS på deras fortsatta resa, och vårt gemensamma arbete med att skapa en modern och kostnadseffektiv IT. En nära dialog och Nordlos erfarenhet från retail ger oss en bra grund för att ytterligare förbättra leveransen framåt, säger Ola Hammarstedt, affärsansvarig för KICKS hos Nordlo.

För mer information:
Ola Hammarstedt, Affärsansvarig, 0736 84 04 09, ola.hammarstedt@nordlo.com

Om KICKS
KICKS är Nordens ledande skönhetskedja och erbjuder ett helhetskoncept inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Med välutbildade skönhetsexperter i 230 butiker i Sverige, Norge och Finland och en modern omnikanalslösning, där fysisk butik och e-handel är integrerat, erbjuder KICKS personliga och inspirerande skönhetstjänster och runt 30 000 produkter från 300 varumärken.

KICKS har flaggskeppsbutiker i Göteborg, Oslo, Malmö och Stockholm och är en del av Axel Johnson-koncernen.

Om Nordlo
Nordlo erbjuder IT- och digitaliseringstjänster till företag och offentlig verksamhet i Norden, på regional, nationell och internationell nivå. Med strategisk rådgivning, ett nära samarbete och med ansvarsfulla val av innovativ teknik hjälper Nordlo kunderna att driva digitaliseringen framåt. Nordlo har cirka 800 medarbetare på 46 orter i Sverige och Norge, omsättningen uppgick år 2020 till 1,7 miljarder SEK. Läs mer på https://nordlo.com/

Vill du komma i kontakt med oss? 

Vi älskar dialoger och utmaningar. Kontakta oss så hjälper vi dig!

  • Avsnittsavdelare

  • Avsnittsavdelare