HemI spåkulan 2023 – arrangörerna bakom eventet IT Security Insights gästar IT-säkerhetspodden

Dela i sociala medier

I spåkulan 2023 – arrangörerna bakom eventet IT Security Insights gästar IT-säkerhetspodden

IT-säkerhetspodden bjuder i veckans avsnitt in personerna bakom eventet IT Security Insights, som 29 mars går av stapeln för sjunde året. Tillsammans med IT-säkerhetspoddens Mattias Jadesköld och Erik Zalitis kommer de titta in i spåkulan för vad som väntar säkerhetsbranschen 2023.

– IT Security Insights är kanske årets säkerhetshändelse och tillsammans med Kent Illeman, Mounir Messaoud och Kjell Löfgren kommer vi prata om säkerhet kopplat till 5G och molnet, hur säkerhet kan bli en verksamhetsstrategi, hur man räknar ekonomiskt på risker, och mycket mer, säger Mattias Jadesköld, en av programledarna för IT-säkerhetspodden.

IT Security Insights 2023 äger rum 29 mars, med talare från bland annat Schibsted, Svenska Spel, Ericsson, MSB, RISE och Ikea. Bakom eventet står Kent Illemann på föreningen SIG Security, Mounir Messaoud på den internationella organisationen ISACA och Kjell Löfgren på organisationen Cloud Security Alliance.

– Detta är några av IT-säkerhetsbranschens skarpaste hjärnor, vi ser fram emot att ta del av deras insikter och få med oss några värdfulla lärdomar inför framtiden.
Läs mer om IT Security Insights.

IT-säkerhetspodden avsnitt #194: ”Årets säkerhetsevent IT Security Insights” släpps söndag 22 januari, kl. 18:00.

Lyssna här:

Lyssna på IT-säkerhetspodden på Spotify
Lyssna på IT-säkerhetspodden i Podcaster-appen
Läs mer om IT-säkerhetspodden och lyssna här på alla avsnitt här

Populära avsnitt från IT-säkerhetspodden:

#179 – Torbjörn Andersson – teknisk innovation vs cyberhot
Varför är Zero trust ett buzzword? Hur ska man börja? Vilka fällor ska man undvika? Hur ska man arbeta strukturerat med risker?

#182 - Svenskarna är naiva med Mikael Westerlund
Vad har hänt sedan förra årets stora attack mot Coop? Vad har vi lärt oss? Och hur ska en liten kommun, med mycket skyddsvärd information, skydda sig mot cyberangrepp? Och varför är Black Friday rena julafton för bedragare på nätet?

#177 - Etiken på internet 1/3
Dygdetik är en av tre grenar inom moralfilosofin som IT-säkerhetspodden tittar närmare på. Hur klarar sig en strikt etiker i ett digitalt samhälle? Vad tycker en dygdetiker om någon som hackar ett system för att tjäna pengar? Är dygdetik lika med ärlighet? Och hur ärliga är vi i sociala medier?

#176 - Zero day exploits i gråzonen
Sårbarheter som upptäcks före tillverkaren kallas för zero-day exploits. Goda medborgare rapporterar sårbarheten till företaget i fråga medan elakartade typer nyttjar det i en attack. Men det finns faktiskt en gråzon också.

#181 - Beyond the hype - riktiga IAM utmaningar
Ibland är det så att IT-säkerhetsbranschen tittar lite väl långt fram och stort kring olika hot och glömmer de vardagliga utmaningarna. Det handlar dagens avnsitt om. Om masterdata, säkerhets kring behörigheter och identeter. Hur ska man arbeta med dessa? Hur ska man kunna säkert besvara frågan ”vem har åtkomst till vad i min organisation?”.

Syftet med IT-säkerhetspodden är att prata IT-säkerhet för en målgrupp som är intresserad av spännande ämnen inom teknik, oavsett om man arbetar med säkerhet eller IT. Vi pratar på ett lättsamt vis, förklarar och blandar humor med tekniskt snack. Ibland nördar vi ner oss rejält. Och ibland förklarar vi lite väl tydligt. IT-säkerhetspodden görs i samarbete med Nordlo av:

Mattias Jadesköld
Certifierad IT-arkitekt med fokus på IT-säkerhet som arbetar strategiskt och rådgivande med säkerhetsfrågor tillsammans med kunder i vardagen. Mattias leder Nordlos säkerhetsövervakningstjänst som utgår från en kundanpassad hotmodellering och avancerat skydd för att förhindra informationssäkerhetsincidenter.

Erik Zalitis
Certifierad IT-säkerhetsspecialist (CISSP och Ethical Hacker) som bland annat genomför djupa penetrationstester eller threat hunting av applikationer och verksamhetssystem. I vardagen arbetar Erik med att utvärdera sårbarheter, hantera high-level incidenter och förebyggande arbete såsom att utveckla skydd, intrångsdetektering och säkerhetsprocesser.

Vill du veta mer – kontakta:
Erik Zalitis, Certifierad IT-säkerhetsspecialist Nordlo, +46(0)70 445 38 06, erik.zalitis@nordlo.com

Vill du komma i kontakt med oss? 

Vi älskar dialoger och utmaningar. Kontakta oss så hjälper vi dig!

  • Avsnittsavdelare

  • Avsnittsavdelare