HemInvesterare utlokaliserar kontor – ny lokalt förankrad IT-koncern satsar på mindre orter

Dela i sociala medier

Investerare utlokaliserar kontor – ny lokalt förankrad IT-koncern satsar på mindre orter

IT-bolaget Nordlo går mot strömmen. Genom att jobba lokalt med globala molntjänster ser bolaget och dess finansiärer en möjlighet att investera och anställa i mindre svenska och norska städer. Företaget ska nyanställa personal i bland annat Nyköping och rekryterar nu för fullt över hela landet.

– Det känns extra kul att investera och anställa i städer som Skellefteå, Nyköping och Tranås. Vi ska jobba lokalt med nära relationer till kunderna och ha en hög förståelse för de lokala behoven, säger Fredrik Almén, koncernchef för det nya IT-företaget Nordlo.

Stora globala molnfabriker och investeringar i småorter i Sverige och Norge kan låta som en motsägelse, men med ökade behov av smarta IT-tjänster hos små- och mellanstora företag ser IT-företaget Nordlo en stor potential att ta molntjänster till den lilla företagaren. Efterfrågan på molntjänster hos små- och medelstora företag kommer att öka med över 20 procent under de närmaste åren, enligt analysfirman Radar Group. En förklaring är att molntjänster blir enklare att konsumera samtidigt som företagarna blir alltmer kunniga.

– Om vi dessutom kan göra lokalt anpassade tjänster och ge hög lokal service på de flesta mindre orter i Sverige och Norge blir vi en digital motor i de lokala näringsliven och det är en bra affär både för oss och alla de städer där vi verkar, säger Fredrik Almén.

Nordlo har i dag 575 medarbetare på 34 orter i Sverige och Norge. Målet är att kraftigt bygga ut verksamheten och anställa nya medarbetare på de flesta av lokalkontoren.

Vill du veta mer – kontakta:
Fredrik Almén, koncernchef Nordlo, 070-333 15 59, fredrik.almen@nordlo.com

IT-företaget Nordlo bildades 2018 genom en sammanslagning av IT-bolagen Zetup, Office IT-Partner, Dicom och norska IT total. Med fokus på rådgivande IT och lokal förankring ska den nya koncernen bli en stark nordisk utmanare inom molntjänster, infrastruktur och digitalisering för såväl små som medelstora organisationer. Nordlo har idag 575 medarbetare på 34 orter i Sverige och Norge, samt en årsomsättning på 1,2 miljarder.

Vill du komma i kontakt med oss? 

Vi älskar dialoger och utmaningar. Kontakta oss så hjälper vi dig!

  • Avsnittsavdelare

  • Avsnittsavdelare