Nordlo förvärvar Insignis IT

Nordlo, Nordens nya IT- och digitaliseringspartner, förvärvar IT-leverantören Insignis IT, med verksamhet i Örebroregionen. I och med förvärvet stärker Nordlo sin position som en lokalt förankrad IT-partner på den nordiska marknaden. Insignis IT byter namn till Nordlo, som genom sammanslagningen blir en av de ledande IT-aktörerna i regionen. "Förvärvet stärker upp vår kompetens och leveransförmåga, i synnerhet inom IT-infrastruktur, drift och konsulting. Nu erbjuder vi Örebro-företagen hela vår bredd av IT-tjänster", säger Fredrik Almén, koncernchef Nordlo.

Mathias Ljungsten, VD för Insignis IT utses till ny VD för Nordlo i Örebro. Thomas Israelsson, nuvarande VD, lämnar bolaget. Förvärvet av Insignis IT innebär att Nordlo växer till 650 medarbetare och kontor på 36 orter i Sverige och Norge. Insignis verksamhetsinriktning och geografiska täckning stärker och kompletterar Nordlos erbjudande inom; molntjänster, infrastruktur och digitalisering. "Bolagens styrkor mappar väl in i varandra och kommer att gynna både befintliga och nya kunder. Därtill blir vi en större spelare och kan locka till oss specialistkompetenser", säger Fredrik Almén.

Insignis IT, som grundades 2008 av Mattias Lindgren och Mathias Ljungsten, har varit lönsamt sedan start. Idag har bolaget 18 anställda och 270 kunder inom; tillverkningsindustri, handel, transport, fastighet, bilhandel, m.m. De senaste 3-4 åren har bolaget haft en stark tillväxt och ambitionen har varit att fortsätta att växa. "Beslutet att bli en del av det fina bolaget Nordlo har vi tagit då vi ser att vår bransch genomgår en kraftig konsolidering. Den drivs av att kunderna ställer allt större krav på djupare kompetens och ökad tillgänglighet. Vi är helt säkra på att vi genom Nordlo tryggar tillväxten för det lokala bolaget genom bättre leverantörsavtal, tillgång till en djupare och bredare kompetensbank samt tillgång till personella resurser över hela Norden", säger Mathias Ljungsten, vd Insignis IT.

Kunder väljer Insignis IT som strategisk IT-partner och leverantör för drift, dvs Insignis utgör kundens egen IT-avdelning. I Nordlo-koncernen fortsätter bolaget att utgöra en stabil och lokal partner, fast med större muskler och djupare kompetens, för både kunder och medarbetare. "Vi är helt övertygade om att detta gynnar oss alla oavsett om man är kund, anställd eller leverantör", säger Mathias Ljungsten.

Vill du veta mer – kontakta: Fredrik Almén, koncernchef Nordlo, 0703-331559, fredrik.almen@nordlo.com Mathias Ljungsten, VD Insignis IT, 019-7640964, mathias.ljungsten@insignis.se

IT-Infrastruktur

För att lyckas som företagare måste man vara flexibel, lyhörd, handlingskraftig, kompentent samt framför allt konkurrenskraftig. Då kan det vara svårt att även hålla sig ajour med vilket IT-stöd som är bäst för företaget.

IT-Drift

Precis som det låter vi blir din IT-avdelning och tar hand om hela eller valda delar av din IT. Med proaktivt arbete dygnet runt kan du slappna av och enbart fokusera på din verksamhet och dina affärer.