HjemExperterDaniel Cronström
Ingenting hittades
Daniel Cronström
Daniel Cronström
CISO, Umeå och Lycksele

”Mina erfarenheter i olika roller på bolaget har gett mig en bred kunskap som hjälper mig att förstå helheten och kunna skräddarsy lösningar inom IT-säkerhet till våra kunder”

Bakgrund

Jag har jobbat i IT-branschen i snart 10 år och har erfarenhet från ett flertal olika roller, bland annat Tecnichal Account Manager (TAM).

Jag har alltid haft ett stort intresse för IT-säkerhet och nu är min roll mer renodlad till att nästan enbart fokusera på hur jag kan stötta våra kunder och vår organisation inom både teknisk- och organisatorisk IT-säkerhet.

Expertområden

Mina erfarenheter i olika roller på bolaget har gett mig en bred kunskap som hjälper mig att förstå helheten och kunna skräddarsy lösningar inom IT-säkerhet till våra kunder.

När vi genomförde vår certifiering ISO 27001 inom Informationssäkerhet var jag den primära resursen som drev processen och nu underhåller jag arbetet tillsammans med min kollega Jenny.

Uppdrag

Idag arbetar jag som CISO på Nordlo där mina primära uppgifter är att underhålla vår certifiering ISO 27001 inom informationssäkerhet och driva på kontinuerliga förbättringar. Det kan röra sig om bevakning, säkerhetstester, produktutveckling samt att hålla dokumentationen uppdaterad.

En verksamhet med bra informationssäkerhetsnivå börjar genom kartläggning av det egna läget. Här stöttar jag våra kunder med att kontinuerligt mäta och utvärdera deras egen IT-säkerhet och tar fram lösningar och verktyg för att förbättra hela organisationens säkerhetsinsatser. Ofta handlar det om kundunika lösningar för att möta verksamhetens behov.

Välj en annan expert

Karl Nilja
Operativ chef, Göteborg City
Läs mer
Porträtt Weronica Sjögren
Weronica Sjögren
Produktivitetskonsult, Växjö
Läs mer
Man med mikrofon
Mattias Jadesköld
IT-arkitekt, Stockholm Kista
Läs mer

Vill du komma i kontakt med oss? 

Vi älskar dialoger och utmaningar. Kontakta oss så hjälper vi dig!