HemNordlo stöttar Erik Dahlbergsgymnasiets elever på vägen mot VM i Robotics

Dela i sociala medier

Nordlo stöttar Erik Dahlbergsgymnasiets elever på vägen mot VM i Robotics

Vi är stolta över att sponsra Erik Dahlbergsgymnasiet och deras Roboticsklubb som har kvalificerat sig till en av världens största robottävlingar Robocup 2023 i Bordeaux.

Som en del av vårt engagemang för att främja teknik och innovation hos unga människor vill vi gärna bidra till att göra det möjligt för gruppens unga medlemmar att delta i en utmanande och givande ingenjörsprojekt. Nordlo har sedan några år tillbaka varit delaktiga som inspiratörer i Jönköpings högstadie- och gymnasieskolors arbete med teknik.

– Det är fantastiskt roligt att ED Robotics har lyckats så bra, och att de vänder sig till oss när de vill få stöd i sitt arbete, säger Paula Ahlander, vd på Nordlo i Jönköping.

ED Robotics är en snabbt växande grupp på Erik Dahlbergsgymnasiet som består av elever med ett stort intresse för robotik. Efter att ha kvalificerat sig till VM kommer de nu att representera Sverige. I grenen de deltar i bygger de en robot som ska kunna navigera sig i okänt territorium samt, med hjälp av igenkänningstekniker, kunna identifiera färger och bokstäver som den sedan lämnar ett Rescuekit till. Det verkliga scenariot består av en olycka som inträffat, där man skickar in robotar som identifierar skadade och lämnar ett första hjälpen kit.

Som sponsorer av detta projekt vill vi stötta eleverna i projektet, för att kunna lära sig mer om olika tekniska discipliner, inklusive 3D-utskrift, mikrokontroller, elektronik, kodningsspråk, hårdvara-mjukvara integration, algoritmer och mycket mer. Detta ger möjlighet till värdefulla färdigheter och erfarenheter som kommer att gynna dem i deras framtida arbetsliv.

– Sådana här initiativ tror vi mycket på och tycker det är ett väldigt inspirerande sätt för att skapa en positiv lärandemiljö där medlemmarna utvecklar sin tekniska kompetens, skapar erfarenheter utanför skolmiljön samtidigt som man har otroligt roligt. Vi är glada över att kunna stödja detta initiativ och ser med stor spänning fram emot att få se robotarna som eleverna kommer att bygga! Avslutar Paula.

Om ED Robotics

ED Robotics är en robotklubb etablerad i Erik Dahlbergsgymnasiet (ED), Jönköping. Deras mål är att inte bara ge ED:s studenter möjligheten att delta i spännande och lärorika robotprojekt, utan också att bygga en varm och framgångsrik gemenskap av framtida ingenjörer. ED Robotics grundades 2022 och vi arbetar för närvarande med flera oberoende robotprojekt, framför allt Robocup och FRC2024. Läs mer på edrobotics.se, eller på deras instagram @ed_robotics.

Läs mer om Nordlo